Герб Запорожья

             

                      

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56
Тел: (061)239-71-21 (приймальня)
(061)239-71-30 (черговий)
Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua

atu.decentralization.gov.ua/#atlas /Код АТУ  ОА23060070010385728

Соціальні мережі:

   

 


 

    

 

   

 

Погода_в_світі

 

  

 

Новини та Події
Cьогодні: 8 вересня 2024

Що таке вірусний гепатит А?

 #До_Всесвітнього_дня_боротьби_з_гепатитом
👩‍⚕️ Напередодні Всесвітнього дня боротьби з гепатитом, що відзначатиметься 28 липня, про вірусні гепатити продовжує розповідати лікар-епідеміолог Тетяна Одинець.
🦠 Вірусні гепатити - це група захворювань, які викликаються вірусами, що здатні розмножуватися безпосередньо в клітинах печінки з наступним порушенням їх функцій. Виникає гостре або хронічне запалення печінки, яке часто призводить до цирозу і, навіть раку.
Віруси гепатиту вважаються одним з основних факторів ризику для здоров'я людства в цілому. За даними Всесвітньої Організації Охорони здоров’я в світі нараховується близько 2 млрд. людей, які були інфіковані вірусним гепатитом В, 150 млн. - гепатитом С та 1,4 млн. - гепатитом А.
🤔 Що таке вірусний гепатит А?
Вірусний гепатит А - це гострі кишкові інфекції з переважним ураженням печінки. Проявляється болем у правому підребер’ї, жовтяницею та свербінням шкіри, підвищенням температури тіла, нудотою, блювотою, потемнінням сечі та знебарвленням випорожнень, загальною слабкістю та зниженням працездатності.
Вірус передається через забруднену воду, продукти харчування, брудні руки. Переважна більшість захворілих після своєчасного лікування повністю одужують від гепатиту А з довічним імунітетом. Однак, незначна частина людей, інфікованих вірусом гепатиту А, може померти від блискавичної тяжкої форми гепатиту.
📌 Про профілактику
Щоб уникнути інфікування вірусним гепатитом А необхідно: використовувати для пиття, миття посуду, овочів та фруктів лише чисту питну воду, ретельно мити руки з милом, використовувати індивідуальні рушники, вживати якісні продукти харчування.
Будемо обізнані та здорові 🙌
#гепатит
#гепатитА

24.07.2024


ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
 
💙💛 МИ = УКРАЇНА!       !!peace_of_ukraine_forever!!    !!перемога_україни!!

 

 
 

м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 56

Тел/факс: (061) 289-81-40

Електронна пошта: reception.zavra@zp.gov.ua